wiesława

wiesława

Kucharz
[Przepisów: 7]

przekładniec kruchy z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo pyszne polecam dobre

przekładniec kruchy z dżemem

Składniki:

przekładniec kruchy z dżemem

 

  • 3 szklanki mąki
  • 25 dag margaryny
  • 3 żółtka
  • 1/4 szklanka zimnej wody
  • cukier waniliowy
  • dżem

Sposób przygotowania:

przekładniec kruchy z dżemem
mąkę posiekać z margaryną,żółtkami i wodą.Szybko zagnieść ciasto,schłodzić w lodówce(co najmniej 60 min). Ciasto podzielić 5 równych części. Każdą z nich rozwałkować, ułożyć na dnie tortownicy, każdą piec oddzielnie.Przełożyć dżemem obciążyć deseczką.