Sposób przygotowania:
Przełomowa sałatka
Ziemniaki obieramy i kroimy na nieduże kawałki. Gotujemy w osolonej wodzie, uważając, żeby się nie rozgotowały. Następnie odcedzamy je i smażymy na złoty kolor.
Brokuła gotujemy momencik - tak, żeby pozostał jędrny. Rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski razem z kukurydzą i przestudzonym brokułem. Mieszamy.
Na wierzch dajemy podsmażone ziemniaki i zalewamy całość sosem czosnkowym zrobionym z małego opakowania jogurtu naturalnego, łyżki lub dwóch majonezu i 1-2 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę.
Zjadamy od razu. Sałatka nie może długo stać, bo ziemniaki przestaną być chrupiące.
Brokuła gotujemy momencik - tak, żeby pozostał jędrny. Rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski razem z kukurydzą i przestudzonym brokułem. Mieszamy.
Na wierzch dajemy podsmażone ziemniaki i zalewamy całość sosem czosnkowym zrobionym z małego opakowania jogurtu naturalnego, łyżki lub dwóch majonezu i 1-2 ząbków czosnku przeciśniętych przez praskę.
Zjadamy od razu. Sałatka nie może długo stać, bo ziemniaki przestaną być chrupiące.
zbysiowa