Pikle z ogórków, nazywane często ogórkami po żydowsku, świetnie nadają się do obiadów, potraw mięsnych i przekąsek. Przygotowuje się je z dodatkiem kopru, czosnku, chrzanu, ziela angielskiego, gorczycy i pieprzu ziarnistego. Na zalewę potrzeba trochę wody, octu, cukru, miodu, cebuli i soli. Bardzo ważne jest, by pikle pasteryzować, aby można było je przechowywać przez całą zimę. Mieszanka z ogórków gotowa do zjedzenia jest już po tygodniu od sporządzenia. 

Polecane przepisy do kategorii Pikle z ogórków

Znaleźliśmy 8 przepisów w kategorii Pikle z ogórków

Pikle z ogórków

Pikle z ogórków

2milutka 2milutka
5

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Pikle z ogórków

Pikle z ogórków

basia216 basia216

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Ogórkowe pikle

Ogórkowe pikle

Ma-Gosia Ma-Gosia
4

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

pikle z ogórków

pikle z ogórków

bogda46 bogda46
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: