Sposób przygotowania:
Domowe pikle warzywne
Kalafiora umyłam i podzieliłam na różyczki. Marchew po umyciu i obraniu pokroiłam w talarki, paprykę w szersze paski, fasolkę szparagową na pół.
Słoiki umyłam i wyparzyłam. Do każdego wrzuciłam ziele angielskie, listek laurowy, kilka ząbków czosnku, w słoiku ułożyłam warzywa, dodałam też kilka gałązek kopru oraz po jednej łyżce oleju. Następnie wszystko zalałam zalewą.
Zakręciłam szczelnie słoiki i gotowałam przez 15 minut.
Słoiki umyłam i wyparzyłam. Do każdego wrzuciłam ziele angielskie, listek laurowy, kilka ząbków czosnku, w słoiku ułożyłam warzywa, dodałam też kilka gałązek kopru oraz po jednej łyżce oleju. Następnie wszystko zalałam zalewą.
Zakręciłam szczelnie słoiki i gotowałam przez 15 minut.