lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pikle z 2014

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak przetwory zamknięte w słoiku . Potem tylko wystarczy otworzyć i zjeść . Doskonałe do obiadu .

 Pikle   z  2014  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pikle z 2014

 

 

Sposób przygotowania:

Pikle z 2014
Ogórki obieram ze skóry . Kroję na ćwiartki i wycinam nasienie. Przekładam do miski paseczki i odsączam je z wody . Pokrojone paseczki wkładam do półlitrowych słoików , ciasto upychając . Do garnka wlewam wodę 2 litry. Dodaje cukier i sól . Dodaje gorczycę liść laurowy i ziele angielskie. Na końcu dodaje ocet , gotuję Zalewą zalewam ogórki. Wkładam do garnka na dół szmatkę na to stawiam słoiki z ogórkami. Gotuję. Kiedy woda zaczyna się gotować zmniejszam gaz i gotuje 10 minut. Gotowe.
 Pikle   z  2014
Ogórki obieram ze skóry . Kroję na ćwiartki i wycinam nasienie.
 Pikle   z  2014
Przekładam do miski paseczki i odsączam je z wody .