Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Przystawka jajeczno- bazyliowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta przystawka to idealna przekąska między posiłkami. Sycąca, ale nie wymagająca wiele składników czy pracy.

Przystawka jajeczno- bazyliowa

Składniki:

Przystawka jajeczno- bazyliowa

 

  • 2 jajka
  • 2 ogórki konserwowe
  • pęczek świeżej bazylii
  • 1/2 białej cebuli
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka majonezu

Sposób przygotowania:

Przystawka jajeczno- bazyliowa
Jajka gotujemy w sposób tradycyjny na twardo. Gdy będą już gotowe studzimy i obieramy ze skorupek i kroimy w średniej wielkości kostkę. Tak przygotowane jajka dodajemy do miski. Następnie dołączamy do nich ogórki konserwowe pokrojone w małą kostkę i bardzo drobno posiekaną cebulę. Składniki posypujemy drobno posiekaną świeżą bazylię, doprawiamy solą i pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

Tagi:

jajko jajka