Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Pstrąg w towarzystwie avokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Banalne i ekspresowe w przygotowaniu danie, polecam :)

Pstrąg w towarzystwie avokado Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg w towarzystwie avokado

 

  • 1 avokado
  • Filet z pstrąga
  • sól, pieprz, papryka ostra i słodka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • pomarańcza
  • kilka pomidorków koktajlowych

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg w towarzystwie avokado
Avokado obieramy, rozkrajamy na pół, wyjmujemy pestkę i kroimy w plasterki. Pomidorki myjemy, rozkrajamy na połówki. Filet myjemy , ściągamy skórę, skrapiamy sokiem z połowy cytryny, dodajemy sól, peiprz i papryki. Pozostałą część pomarańczy kroimy w plastry. Filet opiekamy w elektrycznym grillu bądź w piekarniku, uważając aby go nie "przesuszyć". Układamy na talerzu rybę, na przemiennie avokado i pomidorki - oblewamy jogurtem, układamy pomarańczę. Smacznego ! :)
Pstrąg w towarzystwie avokado
Rybę możemy przyrządzić zarówno w grillu elektrycznym jak i w piekarniku.

Tagi:

pstrąg