iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Złożone danie obiadowe składające się z sałatki ze świeżego szpinaku z orzechami i olejem lnianym . Do tego chutney z gruszki i król zawijaniec z pstrąga z odrobiną tymianku .

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku

Składniki:

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku

 

  • pstrąg

 

  • 2 filety z pstrąga

 

 

  • tymianek

 

 

  • chutney z gruszki

 

  • 2 gruszki

 

 

  • 1 łyżeczka octu winnego

 

 

  • chilli

 

 

 

  • sałatka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku
Szpinak myjemy osuszamy. Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach.

Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem, zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku. Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach.

Gruszki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem. Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu, smażymy chwilę.

Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.