Sposób przygotowania:
Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego
Rybę myjemy, suszymy i kroimy na porcje. Obieramy koper włoski (fenkuł), jabłko i cebulę. W gorącej wodzie szorujemy cytrynę dokładnie. Koper ścieramy na tarce do ogórków w cieniutkie plasterki.
Tackę parowaru skrapiamy połowa oleju, układamy porcje ryby. Rybę posypujemy startym koprem, posypujemy pieprzem ziołowym i estragonem. Skrapiamy drugą częścią oleju.
Jabłko i cebulę ścieramy w łezkę do miski, dodajemy sok z cytryny, kurkumę, startą skórkę z cytryny i miód. Mieszamy wszystko dokładnie.
Masę rozkładamy na rybie po czym parujemy w parowarze około 30 minut w zależności od sprzętu którego używamy. Możemy podać na ciepło lub na zimno na listkach ulubionej sałaty.
Tackę parowaru skrapiamy połowa oleju, układamy porcje ryby. Rybę posypujemy startym koprem, posypujemy pieprzem ziołowym i estragonem. Skrapiamy drugą częścią oleju.
Jabłko i cebulę ścieramy w łezkę do miski, dodajemy sok z cytryny, kurkumę, startą skórkę z cytryny i miód. Mieszamy wszystko dokładnie.
Masę rozkładamy na rybie po czym parujemy w parowarze około 30 minut w zależności od sprzętu którego używamy. Możemy podać na ciepło lub na zimno na listkach ulubionej sałaty.