jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego to danie przygotowane na parze. Pstrąg jest bardzo dietetyczny i smaczny. Polecam wszystkim na diecie.

Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego

 

Sposób przygotowania:

Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego
Rybę myjemy, suszymy i kroimy na porcje. Obieramy koper włoski (fenkuł), jabłko i cebulę. W gorącej wodzie szorujemy cytrynę dokładnie. Koper ścieramy na tarce do ogórków w cieniutkie plasterki.

Tackę parowaru skrapiamy połowa oleju, układamy porcje ryby. Rybę posypujemy startym koprem, posypujemy pieprzem ziołowym i estragonem. Skrapiamy drugą częścią oleju.

Jabłko i cebulę ścieramy w łezkę do miski, dodajemy sok z cytryny, kurkumę, startą skórkę z cytryny i miód. Mieszamy wszystko dokładnie.

Masę rozkładamy na rybie po czym parujemy w parowarze około 30 minut w zależności od sprzętu którego używamy. Możemy podać na ciepło lub na zimno na listkach ulubionej sałaty.
Pstrąg pod kołderką z kopru włoskiego
Masę rozkładamy na rybie po czym parujemy w parowarze około 30 minut w zależności od sprzętu którego używamy.