Sposób przygotowania:
Ptasie mleczko z brzoskwiniami
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gotowanej wody. Następnie galaretkę cytrynową i brzoskwiniową rozpuścić, każdą oddzielnie w szkl. wody.
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 26 cm, zalać tężejącą galaretką truskawkową. Mleko skondensowane wlać do wysokiej miski, miksować do uzyskania pianki, dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować. Wyłożyć piankę na galaretkę truskawkową.
Następnie śmietanę kremówkę 36% dobrze schłodzoną, ubić na sztywno. Dodać galaretkę brzoskwiniową, zmiksować, wyłożyć na piankę z mleka.
Brzoskwinie odlać z soku, osączyć, pokroić na cząstki. Poukładać brzoskwinie na piance śmietankowej, lekko wcisnąć owoce w piankę. Odstawić ptasie mleczko, najlepiej na całą noc , do lodówki.
Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 26 cm, zalać tężejącą galaretką truskawkową. Mleko skondensowane wlać do wysokiej miski, miksować do uzyskania pianki, dodać tężejącą galaretkę cytrynową, zmiksować. Wyłożyć piankę na galaretkę truskawkową.
Następnie śmietanę kremówkę 36% dobrze schłodzoną, ubić na sztywno. Dodać galaretkę brzoskwiniową, zmiksować, wyłożyć na piankę z mleka.
Brzoskwinie odlać z soku, osączyć, pokroić na cząstki. Poukładać brzoskwinie na piance śmietankowej, lekko wcisnąć owoce w piankę. Odstawić ptasie mleczko, najlepiej na całą noc , do lodówki.
luna76