mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Ptysie z pastą rybną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne ptysie z pastą rybną fajne jako przekąska

Ptysie z pastą rybną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ptysie z pastą rybną

 

  • Na ptysie :
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 4 jaja
  • Pasta rybna
  • 1 puszka filetów z makreli w oleju
  • 1 cebula
  • 2 jaja
  • sól , pieprz

Sposób przygotowania:

Ptysie z pastą rybną
Wodę zagotować dodać margarynę i znów zagotować wsypać przesianą mąkę i dobrze wymieszać aby nie powstały grudki a gęste ciasto . Wyjdzie gęste ciasto , które przekładamy do dużej miski , do gorącego ciasta wbijamy po 1 jajku i miksujemy . Gotową masę przekładamy do szprycy i wyciskamy małe kwiatuszki na blaszkę . Pieczemy 30 minut w temp 230 C . Po upieczeniu studzimy. Ryby przekładamy z olejem do miseczki rozdrabniamy widelcem , cebulę siekamy w kosteczkę , oraz jajka ugotowane na twardo także siekamy wszystko razem łączymy doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Przekroić ptysie i faszerować pastą .
Ptysie z pastą rybną
Pasta śledziowa do faszerowania ptysi ...
Ptysie z pastą rybną
Taką masę przekładamy do szprycy i wyciskamy małe kwiatuszki
Ptysie z pastą rybną
Pieczemy 30 minut w temp 230 C . Po upieczeniu studzimy.
Ptysie z pastą rybną
Tak przekładamy farszem ptysie , super delikatne