Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Puchar toffu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

rewelacyjne deser....:) smacznego!

Puchar toffu

Składniki:

Puchar toffu

 

  • 25 dag toffu
  • pęczek szczypiorku
  • jajo przepiórcze
  • 1 łyżka oliwy
  • łyżka czarnego sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Puchar toffu
Toffu w kostce pokroić na słupki (dość grube). Potem przelać je wrząca wodą. Położyć na sitku, by ociekło. Układać słupki toffu w szklanym pucharku, tak by układały się w pęczek. Teraz umyć szczypiorek i posiekać na kawałki o długości ok. 4 cm. Układać je pionowo między serkiem. Wszystko pokropić sosem sojowym (wcześniej zmieszanym z oliwą).żółtko surowe z jaja przepiórczego delikatnie położyć na środku potrawy.

Tagi:

sosy