Sposób przygotowania:
Pucharek dyniowy z dżemem truskawkowym
Galaretkę brzoskwiniową wsypujemy do gorącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Do garnka przekładamy mus dyniowy i podgrzewamy, wlewamy półpłynną galaretkę i mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do stężenia.
Gdy masa jest lekko stężona przekładamy do pucharków na przemian po łyżce : mus dyniowy, konfitura truskawkowa, mus dyniowy, dżem truskawkowy, mus dyniowy. Schładzamy w lodówce.
Do garnka przekładamy mus dyniowy i podgrzewamy, wlewamy półpłynną galaretkę i mieszamy do połączenia się składników. Odstawiamy do stężenia.
Gdy masa jest lekko stężona przekładamy do pucharków na przemian po łyżce : mus dyniowy, konfitura truskawkowa, mus dyniowy, dżem truskawkowy, mus dyniowy. Schładzamy w lodówce.