kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 344]

Pucharek z budyniem i jogurtem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywny, smaczny i szybki deser przygotowany z budyniu, jogurtu i musu jabłkowego. Idealny na podwieczorek.

Pucharek z budyniem i jogurtem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pucharek z budyniem i jogurtem

 

  • 9 łyżek ugotowanego budyniu czekoladowego
  • 3 łyżeczki kwaśnej śmietany
  • 300 gram jogurtu naturalnego
  • 3 łyżeczki cukru waniliowego
  • 9 łyżek musu jabłkowego
  • trochę jagód goji

Sposób przygotowania:

Pucharek z budyniem i jogurtem
Ugotowany budyń przekładamy z garnka do pucharków. Do każdego pucharka lub szklanki wkładamy po 3 łyżki ugotowanego budyniu czekoladowego.

Do miseczki przekładamy jogurt naturalny, kwaśną śmietanę i cukier waniliowy, dokładnie mieszamy, dzielimy na trzy równe części, przekładamy na budyń.

Mus jabłkowy mieszamy i wkładamy na jogurt, na wierzchu układamy jagody goji.
Pucharek z budyniem i jogurtem
Na dno pucharka lub szklanki wkładamy budyń
Pucharek z budyniem i jogurtem
Jogurt naturalny, kwaśną śmietanę i cukier waniliowy dokładnie mieszamy
Pucharek z budyniem i jogurtem
Mus przekładamy do miseczki i mieszamy, wykładamy na jogurt