Sposób przygotowania:
3 bit - bez pieczenia
Pojemnik bądź formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy herbatnikami, na wierzch nakładamy masę kajmakową (podgrzaną) na której układamy ponownie warstwę herbatników.
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy i żółtka, wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania budyniu. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do budyniu i mieszamy do połączenia. Odstawiamy budyń pod przykryciem (folią spożywczą) do ostygnięcia. Masło ucieramy dodając budyń. Uzyskaną masę budyniową wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem. Gotową śmietanę wykładamy an wierzch ciasta, Oprószamy gorzką stratą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny (ja zostawiam na noc).
400 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku rozrabiamy proszek budyniowy i żółtka, wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy do uzyskania budyniu. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do budyniu i mieszamy do połączenia. Odstawiamy budyń pod przykryciem (folią spożywczą) do ostygnięcia. Masło ucieramy dodając budyń. Uzyskaną masę budyniową wykładamy na herbatniki i przykrywamy kolejną warstwą herbatników.
Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem. Gotową śmietanę wykładamy an wierzch ciasta, Oprószamy gorzką stratą czekoladą. Wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny (ja zostawiam na noc).