Sposób przygotowania:
Warstwowy deser z budyniem i jabłkamiBudyń
Do garnuszka wlej połowę mleka, drugą dokładnie wymieszaj z jajkiem, mąką i cukrem( najlepiej mikserem) Kiedy mleko zacznie się gotować, wlej do niego pozostałą część i energicznie mieszając gotuj aż budyń stanie się gęsty. Jeśli powstały grudki można rozbić je mikserem.
Owoce
Jabłka obierz ze skórki i pokrój w niewielką kostkę. Z pomarańczy usuń całą białą część (jest gorzka) i również pokrój w kostkę. Owoce przełóż na patelnię, posyp cukrem, cynamonem i chwilkę podsmaż (ok 7-10 min)
układanie
Do wysokiej szklanki pokrusz kilka ciasteczek, następnie wyłóż warstwę budyniu i jabłek. Kolejne warstwy układaj w podobny sposób, aż cała szklanka będzie wypełniona. Wierzch posyp pokruszonymi ciastkami. Można również polać polewą czekoladową
Magdalena88
niezły kąsek
zbysiowa
ajrinwu