Sposób przygotowania:
Pucharki śledziowe
Matiasy opłukać pod bieżącą wodą, włożyć do miski, zalać wodą i około 1/4 szklanki octu. Odstawić do lodówki najlepiej na całą na noc.
Jajka ugotować na twardo, obrać, szczypiorek posiekać, pieczarki osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Śledzie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski.
Wszystkie składniki sałatka wymieszać ze startym jajkiem lub ułożyć warstwowo przekładając majonezem.
Jajka ugotować na twardo, obrać, szczypiorek posiekać, pieczarki osączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Śledzie opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski.
Wszystkie składniki sałatka wymieszać ze startym jajkiem lub ułożyć warstwowo przekładając majonezem.