Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe
Filety śledziowe płuczemy w zimnej wodzie kilka razy. Wlewamy zimną wodę i odstawiamy najlepiej na całą noc.
Następnego dnia rano wylewamy wodę ze śledzi a do śledzi wlewamy marynatę ze śliwek i zostawiamy na 5-6 godzin.
Filety śledziowe można kilka razy przełożyć w marynacie tak żeby śledzie przeszły marynatą że śliwek.
Śledzie odsączamy z octu kroimy w kawałki.
Marchewkę ugotowaną kroimy w talarki. Korniszony też kroimy w krążki. Śliwki zależnie od wielkości zostawiamy całe połówki albo jak są dużo to przekroić.
Na wykałaczkę nadziewamy kawałek śledzia, śliwkę, korniszon i marchewkę.
Najlepiej gotowe koreczki wbijać w jabłko. POLECAM!!!!
Następnego dnia rano wylewamy wodę ze śledzi a do śledzi wlewamy marynatę ze śliwek i zostawiamy na 5-6 godzin.
Filety śledziowe można kilka razy przełożyć w marynacie tak żeby śledzie przeszły marynatą że śliwek.
Śledzie odsączamy z octu kroimy w kawałki.
Marchewkę ugotowaną kroimy w talarki. Korniszony też kroimy w krążki. Śliwki zależnie od wielkości zostawiamy całe połówki albo jak są dużo to przekroić.
Na wykałaczkę nadziewamy kawałek śledzia, śliwkę, korniszon i marchewkę.
Najlepiej gotowe koreczki wbijać w jabłko. POLECAM!!!!
gusia1000