Sposób przygotowania:
Przystawka śledziowa
Marchew i groszek odcedzam, każdy osobno. Z filetów ściągam skórę i kroję w kostkę. Por myję i kroję drobniutko.
Korniszony kroję w kosteczkę. Jeśli robię tradycyjną sałatkę, to wszystkie składniki mieszam w misce z majonezem, doprawiam i gotowe.
Jednak warstwowa wygląda bardziej apetycznie. W pucharku układam kolejno, marchew, groszek, majonez, lekko oprószam pieprzem i solą. Kolejno idą śledzie znowu majonez i przyprawiam.
Teraz por, ogórki, śledzie i majonez. Na wierzchu dekoruję marchewką i groszkiem.
Korniszony kroję w kosteczkę. Jeśli robię tradycyjną sałatkę, to wszystkie składniki mieszam w misce z majonezem, doprawiam i gotowe.
Jednak warstwowa wygląda bardziej apetycznie. W pucharku układam kolejno, marchew, groszek, majonez, lekko oprószam pieprzem i solą. Kolejno idą śledzie znowu majonez i przyprawiam.
Teraz por, ogórki, śledzie i majonez. Na wierzchu dekoruję marchewką i groszkiem.
![Przystawka śledziowa Przystawka śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przystawka-sledziowa-390889.jpg)
![Przystawka śledziowa Przystawka śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przystawka-sledziowa-390891.jpg)
![Przystawka śledziowa Przystawka śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przystawka-sledziowa-390893.jpg)
![Przystawka śledziowa Przystawka śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przystawka-sledziowa-390894.jpg)
![Przystawka śledziowa Przystawka śledziowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/przystawka-sledziowa-390898.jpg)