Sposób przygotowania:
Przystawka śledziowa
Marchew i groszek odcedzam, każdy osobno. Z filetów ściągam skórę i kroję w kostkę. Por myję i kroję drobniutko.
Korniszony kroję w kosteczkę. Jeśli robię tradycyjną sałatkę, to wszystkie składniki mieszam w misce z majonezem, doprawiam i gotowe.
Jednak warstwowa wygląda bardziej apetycznie. W pucharku układam kolejno, marchew, groszek, majonez, lekko oprószam pieprzem i solą. Kolejno idą śledzie znowu majonez i przyprawiam.
Teraz por, ogórki, śledzie i majonez. Na wierzchu dekoruję marchewką i groszkiem.
Korniszony kroję w kosteczkę. Jeśli robię tradycyjną sałatkę, to wszystkie składniki mieszam w misce z majonezem, doprawiam i gotowe.
Jednak warstwowa wygląda bardziej apetycznie. W pucharku układam kolejno, marchew, groszek, majonez, lekko oprószam pieprzem i solą. Kolejno idą śledzie znowu majonez i przyprawiam.
Teraz por, ogórki, śledzie i majonez. Na wierzchu dekoruję marchewką i groszkiem.