jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Pudding

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

rewelacyjny deser z twarożkiem dla małych i dużych

Pudding

Składniki:

Pudding

 

Sposób przygotowania:

Pudding
Bułkę tartą zalać gorącym mlekiem, przykryć i odstawić. Utrzeć twarożek, 3 żółtka i cukier, dodać rodzynki, startą skórkę z cytryny i orzechy laskowe. Ciasto zmieszać z namoczoną uprzednio w mleku bułką tartą, dodać ubitą pianę z białek i dobrze całość wymieszać. Masą napełnić okrągłą formę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką. Formę z puddingiem wstawić do dużego garnka z wodą i gotować na parze około 50-60 minut. Podawać z sosem waniliowym.

Tagi:

jajko tarta jajka