kakusia290

kakusia290

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Pudding Bananowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Typowo angielskie danie. Polecam.

Pudding Bananowy

Składniki:

Pudding Bananowy

 

 

Sposób przygotowania:

Pudding Bananowy
1. Wlewamy mleko do rondla o grubym dnie. Wrzucamy ryż, wanilię, cukier, żurawinę i banany. Mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia na średnim ogniu, cały czas mieszamy, a następnie zmniejszamy ogień tak, żeby płyn lekko tylko bulgotał. Gotujemy, często mieszając około 15 minut, aż konsystencja puddingu stanie się kremowa, a ryż miękki.

2. Wyjmujemy laskę wanilii. Przekładamy pudding na głębokie talerze. Polewamy rozpuszczonym cukrem z owocami. Przybieramy miętom według uznania.

Tagi:

ryż risotto