Sposób przygotowania:
Pudding ryżowy
Ryż ugotować w mleku z dodatkiem 1 cukru waniliowego i 2 łyżek masła.
Ugotowany ryż połączyć z cukrem, solą, jajami, 1 cukrem waniliowym oraz ubitą kremówką z dodatkiem 1 łyżki cukru pudru.
Tak przygotowaną masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy i zapiekać około 35-40 minut w temperaturze 180 C.
Jako dodatek do środka puddingu można dodać cynamon, startą skórkę z cytryny, rodzynki lub wiórki kokosowe.
Ugotowany ryż połączyć z cukrem, solą, jajami, 1 cukrem waniliowym oraz ubitą kremówką z dodatkiem 1 łyżki cukru pudru.
Tak przygotowaną masę wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną formy i zapiekać około 35-40 minut w temperaturze 180 C.
Jako dodatek do środka puddingu można dodać cynamon, startą skórkę z cytryny, rodzynki lub wiórki kokosowe.