Sposób przygotowania:
Pulpeciki z natką
Bułkę namoczyć w mleku. Ryby sprawić, umyć, odciąć ogony i płetwy. Podzielić na filety, skropić sokiem z cytryny i zemleć razem z odciśniętą bułką.Ogony i płetwy zalać 4 szklankami wody, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, posolić, ugotować. Cebulę obrać, pokroić jak najdrobniej i dodać do masy rybnej. Dołożyć pokrojoną w małą kostkę marchewkę. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Natkę posiekać, dodać do masy rybnej, całość dokładnie wymieszać.Formować pulpety, wkładać na wrzący wywar, gotować 10-15 min.
Babciagramolka
A próbowałaś zalewać je galaretą rybną ? Na pewno .Pulpety super .Daję 5 i czekam aż bedziesz mogła wpisac co to za rybka.
Termar
No właśnie po to potrzebna jest ta opcja. Coś mi szwankował net wczoraj... i nieraz właśnie jak w tej sytuacji, zamiast postawić kursor to mi się zaczerniało i usuwało część przepisu, nie zwróciłam uwagi że wycięło mi ryby, najważniejszy składnik tych pulpetów.
A powinno być:
ryby (np. płocie, okonie lub inne - dorsz, miruna itp) - 1 kg