Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Pulpeciki z natką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne pulpety mogą być podane z zupą cebulową np. na wieczerzę wigilijną

Pulpeciki z natką

Składniki:

Pulpeciki z natką

 

 

Sposób przygotowania:

Pulpeciki z natką
Bułkę namoczyć w mleku. Ryby sprawić, umyć, odciąć ogony i płetwy. Podzielić na filety, skropić sokiem z cytryny i zemleć razem z odciśniętą bułką.Ogony i płetwy zalać 4 szklankami wody, włożyć oczyszczoną włoszczyznę, posolić, ugotować. Cebulę obrać, pokroić jak najdrobniej i dodać do masy rybnej. Dołożyć pokrojoną w małą kostkę marchewkę. Wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem. Natkę posiekać, dodać do masy rybnej, całość dokładnie wymieszać.Formować pulpety, wkładać na wrzący wywar, gotować 10-15 min.