Sposób przygotowania:
Pulpety mięsno-ziemniaczane w zupie krem
Ziemniaki ( u mnie z dnia poprzedniego) zgniotłam, połączyłam w misce z mięsem mielonym, dodałam łyżeczkę warzywka i jedno jajko. Całość wyrobiłam dokładnie rękami , tak jak na kluski.
Bulion zagotowałam, z masy mięsnej formuję pulpeciki obtaczam w mące i wkładam na gotujący się wywar, gotuję jakieś 10 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Po tym czasie kulki mięsne wyciągam, i odkładam przykryte.
Na wywar wrzucam mrożonkę ( około 600 g) i gotuje do miękkości około 15 minut, dodaję jogurt naturalny, następnie rozdrabniam blenderem na „krem” Podaję z ugotowanymi wcześniej pulpecikami, z dodatkiem zielonej pietruszki.
Bulion zagotowałam, z masy mięsnej formuję pulpeciki obtaczam w mące i wkładam na gotujący się wywar, gotuję jakieś 10 minut od chwili wypłynięcia na wierzch. Po tym czasie kulki mięsne wyciągam, i odkładam przykryte.
Na wywar wrzucam mrożonkę ( około 600 g) i gotuje do miękkości około 15 minut, dodaję jogurt naturalny, następnie rozdrabniam blenderem na „krem” Podaję z ugotowanymi wcześniej pulpecikami, z dodatkiem zielonej pietruszki.
edytaha
zbysiowa
Zapraszam:)
MagdaMM
zbysiowa
Smacznego Madziu;)
Netka
zbysiowa
Dziękuję Netko;) Danie wymyślone na poczekaniu:)
Netka
Takie dania wymyślone na poczekaniu są często bardzo ciekawe i smaczne:) Ja wczoraj zrobiłam zupę krem jarzynową z dodatkami, nie spodziewałam się,że wyjdzie taka smaczna, zawsze to inna odmiana znanej zupy :) I nie ma nudy w kuchni :)
zbysiowa
Dokładnie:)
Cukiereczek13
zbysiowa
Dziękuję :)
mysza75
zbysiowa
Ha!:) zjedzone w tym samym dniu, ale zapraszam jak tylko będzie powtórka;)