kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

Pumperniklowe tartinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tartinki można przygotować także z kawałka chleba razowego oraz plastra żółtego sera świerzego ogórka rzodkiewki i pietruszki

Pumperniklowe tartinki

Składniki:

Pumperniklowe tartinki

 

  • 2 kawałki pumpernikla
  • 2 czubate łyżki serka śmietankowego
  • kilka oliwek
  • kilka liści rukoli
  • jogurt naturalny
  • rzodkiew
  • odrobinę soli
  • pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pumperniklowe tartinki
Umyj rzodkiew pod bieżącą wodą. Obierz ją ze skórki, pokrój w plasterki i wytnij z nich kwadraty. Włóż do miseczki serek, dodaj jogurt, sól i pieprz. Wymieszaj starannie wszystkie składniki. pokrój pumpernikla na kwadraty. Połowę z pokrojonych kwadratów posmaruj grubą warstwą serka. Na wierz połóż kawałki rzodkiewki. przykryj je pozostałymi kwadracikami. W każdą tartinkę włóż wykałaczkę. ozdób je listkami rukoli i oliwkami. Ułóż tartinki na talerzu.