marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Puree cebulowo-ziemniaczane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Cebulę obrać,opłukać,pokroić w piórka i zmielić przez maszynkę do mięsa.Odcisnąć z wody i dodać do puree ziemniaczanego gotowego,zmieszać.

Puree cebulowo-ziemniaczane.

Składniki:

Puree cebulowo-ziemniaczane.

 

  • 2 torebki puree ziemniaczanego,
  • 1 średnia cebula,
  • sól,
  • 500 ml.wody.

Sposób przygotowania:

Puree cebulowo-ziemniaczane.
Cebulę obrać,opłukać,pokroić w piórka i zmielić maszynką do mięsa oraz odcisnąć w dłoniach na miazgę.Wodę w garnuszku od-
-mierzyć i zagotować i wsypać puree z tytki i zamieszać,dodając
miazgę cebulową oraz szczyptę soli,a jak masa wchłonie wodę,łyż-
ką wyjąć puree na talerz kładąc bryłkami.Można polać stopionym masłem i podawać z pulpetami mięsnymi i marchewką.