olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Puree fasolowe wg olmanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

puree można wykorzystać na wiele sposobów, wybierz swój :) ja często polewam puree fasolowe ziemniaczki do obiadku albo jako sałatka.

Puree fasolowe wg olmanka

Składniki:

Puree fasolowe wg olmanka

 

  • 1szklanka fasoli
  • 4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2żółtka ugotowane na twardo
  • 1/2szklaki śmietany
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Puree fasolowe wg olmanka
Fasolę dokładnie opłukać, zalać w rondlu gotowaną, zimną wodą, zagotować po czym odstawić z ognia na 2 godziny. Po upływie tego czasu dodać sól i ugotować fasolę do miękkości, a następnie przetrzeć. Żółtka również dokładnie przetrzeć. DOdać je do fasoli razem ze śmietaną, wymieszać i zagrzać. Potrawę posypać koperkiem