cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Puree z grochu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

dobry dodatek

Puree z grochu

Składniki:

Puree z grochu

 

  • 500 g grochu,
  • 100 g wędzonego boczku,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku.

 

Sposób przygotowania:

Puree z grochu

Groch
przebrać, umyć, namoczyć na noc. Następnego dnia  groch ugotować w osolonej wodzie. Cebulę
obrać, umyć, pokroić w kostkę. Boczek pokroić w kostkę, stopić, dodać cebulę,
podsmażyć, włożyć do grochu pod koniec gotowania. Miękki groch zmiksować lub
zemleć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do mięsa.


 

Tagi:

groch