Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Puree z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Znakomite puree to urozmaicenie codziennych dań obiadowych. Znakomite połączenie składników. Wyśmienity smak i aromat.

Puree z majonezem

Składniki:

Puree z majonezem

 

 

Sposób przygotowania:

Puree z majonezem
Ziemniaki ugotować w łupinach. Następnie ostudzić, obrać i dokładnie pognieść tłuczkiem. Doprawić solą. W osobnej misce przygotować sos z majonezu, musztardy i mielonej papryki. Wlać do ziemniaków razem z posiekanym drobno koperkiem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dokładnie wymieszać. Przed podaniem dodać posiekanym w drobne krążki oliwkami. Jeść z mięsem i surówką jako drugie danie obiadowe.