Sposób przygotowania:
Puree ziemniaczano-fasolowe :
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .
Fasolę odcedzić ( a czerwoną dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.
Wymieszać ziemniaki z białą fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .
Fasolę odcedzić ( a czerwoną dodatkowo przepłukać ) – podgrzać osobno.
Wymieszać ziemniaki z białą fasolą ( 1/3 objętości użytej pozostawić ) , dodać masło i śmietankę .Utłuc na gładkie puree ( można zmiłować lub użyć robota kuchennego ) .Doprawić do smaku solą i pieprzem .Delikatnie domieszać pozostałe ziarna .
wedith1
Natala1210
A.B.
eli_555
Barwa