Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Pyrlandia według Buni

Puree ziemniaczano – jabłkowe :

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Doskonały dodatek do smażonej , lub pieczonej kiełbasy do innych dań też. Ma lekko winny smak , różniący się od zwykłego puree .

Puree ziemniaczano – jabłkowe : Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Puree ziemniaczano – jabłkowe :

 

 

Sposób przygotowania:

Puree ziemniaczano – jabłkowe :
Ziemniaki obrać , umyć i pokroić na ćwiartki. Jabłko obrać , usunąć gniazda nasienne , pokroić na ósemki. Ziemniaki i jabłko zalać wodą , osolić i gotować 25 minut ( od zagotowania ). Odcedzić .Postawić na chwilę na gazie by odparowały ( mieszać ).Zrobić puree dodając mleko i masło . Dobrze wymieszać .
Puree ziemniaczano – jabłkowe :
Puree ziemniaczano – jabłkowe :
Puree ziemniaczano – jabłkowe :
Puree ziemniaczano – jabłkowe :