mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Puszysty deserek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Puszysty deserek śmietankowo kawowy

Puszysty deserek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Puszysty deserek

 

Sposób przygotowania:

Puszysty deserek
Bitą śmietanę śnieżkę ubić z mlekiem , do jednej miseczki odłożyć mniejszą część . Żelatynę rozpuścić w wrzątku wystudzić . Do większej części bitej śmietany dodajemy kawę rozpuszczalną i zimną żelatynę którą wlewamy strumieniem miksując aż wszystkie składniki się połączą . Gotową masę przekładamy do pucharków najpierw kawową , następnie dekorujemy bitą śmietanką i orzechami . Taki deser wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Puszysty deserek
Masa kawowa wędruje na spód pucharka na to śmietana
Puszysty deserek
Na masę kawową dajemy ubitą śmietankę śnieżkę

Tagi:

kawa