Zoltar

Zoltar

Kucharz
[Przepisów: 6]

Puszysty omlet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mozna go podawać z owocami i dżemami

Puszysty omlet

Składniki:

Puszysty omlet

 

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mleka
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 3 łyżki mąki
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 2 łyżki masła

 

 

Sposób przygotowania:

Puszysty omlet
żółtka oddzielić od białek.żółtka zmiksować z cukrem waniliowym,mlekiem,proszkiem do pieczenia i mąka.Białka ubić na sztywno,dodać do masy jajecznej. Na malej patelni rozpuścić łyżkę masła,wlać przygotowane ciasto,przykryć i smażyć na bardzo małym ogniu,aż omlet zetnie sie i lekko zezloci.Przełożyć omlet na druga stronę,dodać pozostałe masło i dalej smażyć,aby sie zrumieni.

SMACZNEGO!!!

Tagi:

jajko jajka omlet