Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka z pieczarkami mitofri
Na początku ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu.Następnie wyjąć na talerzyk i ostudzić.
Zimny przesypać do miski.
Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.Następnie wrzucić je na patelnię i chwilę poddusić.Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Zimne dorzucić do ryżu.
Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Czosnek przecisnąć przez praskę.Koperek i czosnek dodać do pozostałych składników.
Wszystko połączyć z majonezem i do smaku doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.
Zimny przesypać do miski.
Pieczarki opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.Następnie wrzucić je na patelnię i chwilę poddusić.Następnie zdjąć z ognia i ostudzić.
Zimne dorzucić do ryżu.
Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Czosnek przecisnąć przez praskę.Koperek i czosnek dodać do pozostałych składników.
Wszystko połączyć z majonezem i do smaku doprawić solą i pieprzem.
Smacznego.