Sposób przygotowania:
Pyszna zakręcona babeczkaETAP 1:
1. Z fasolki obcinamy końcówki i gotujemy w osolonej wodzie.
2. Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
3. Mięso układamy w podłużnej formie do pieczenia, tak żeby było przykryte dno, boki z możliwością zawinięcia mięsa do góry.
ETAP 2:
4. Na mięsie układamy połowę ugotowanej fasolki.
ETAP 3:
5. Fasolkę smarujemy serkiem śmietankowym.
ETAP 4:
6. Następnie na serku układamy drobno pokrojone papryki, żółtą oraz czerwoną.
ETAP 5:
7. Przykrywamy 3 plastrami żółtego sera i układamy pozostałą fasolkę.
ETAP 6:
8. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć wierzch babki.
ETAP 7:
9. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 30 minut w 180°C pod przykryciem. Przykryć folią aluminiową.
ETAP 8:
10. Po tym czasie wyjmujemy, odwijamy folię i na wierzch kładziemy pozostały żółty ser.
11. Zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 9:
12. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem oraz pomidorkami.
13. Smacznego.