SUPERPRZEPIS

Roladki schabowe na zielono

  • monikaT83
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0
Roladki schabowe na zielono Więcej zdjęć (3)

Był czas, że roladki non stop gościły na moim stole, a później jakoś o nich zapomniałam. Dzisiaj przypominam sobie o nich w wersji letniej, z dodatkiem gotowanego bobu. Zapraszam.

Składniki:

Roladki schabowe na zielono

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 120 g bobu
  • 1 łyżka koperku
  • 40 g sera żółtego
  • sol, pieprz, płatki chili
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe na zielono

ETAP 1:

Roladki schabowe na zielono
ugotowany bób rozgnieść widelcem dodać przyprawy

Bób ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić i obrać z łupin. Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.

ETAP 2:

Roladki schabowe na zielono
dodać starty ser i posiekany koperek wymieszać

Dodać starty na drobnych oczkach ser żółty oraz koperek. Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami chilii.

ETAP 3:

Roladki schabowe na zielono
na mięsie układac porcje farszu i zwinąć

Mięso umyć, osuszyć i rozbić na płaski płat. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić farsz na pół i rozłożyć każdą porcję na mięsie. Zwinąć w roladkę.

ETAP 4:

Roladki schabowe na zielono
gotową roladkę panierować w jajku i bułce tartej

Jajko roztrzepać. Roladki maczać w jajku, panierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano i do wysmażenia mięsa, kontrolować aby nie przypalić panierki.

Smacznego!