Sposób przygotowania:
Roladki schabowe na zielonoETAP 1:

Bób ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić, ostudzić i obrać z łupin. Przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.
ETAP 2:

Dodać starty na drobnych oczkach ser żółty oraz koperek. Doprawić solą, pieprzem oraz płatkami chilii.
ETAP 3:

Mięso umyć, osuszyć i rozbić na płaski płat. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić farsz na pół i rozłożyć każdą porcję na mięsie. Zwinąć w roladkę.
ETAP 4:

Jajko roztrzepać. Roladki maczać w jajku, panierować w bułce tartej i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na rumiano i do wysmażenia mięsa, kontrolować aby nie przypalić panierki.
Smacznego!
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki