Sposób przygotowania:
Babka ziemniaczana z warstwą mięsa mielonego
Obrane i umyte ziemniaki zetrzeć tarką o drobnych oczkach lub maszynką wraz z cebulą i posypać łyżką mąki. Do masy wbić jajka, dodać czosnek i pokrojoną cebulę, jeśli nie została wcześniej przekręcona z ziemniakami. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku. Składniki na masę mięsna dokładnie wyrobić.
Masę z ziemniaków przedzielić na dwie połowy. Jedną część przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem. Na niej kolejno ułożyć mięso mielone i resztę ciasta z ziemniaków.
Babkę piec 1-1,5 h w temperaturze 180 stopni.
Masę z ziemniaków przedzielić na dwie połowy. Jedną część przełożyć do formy uprzednio wysmarowanej tłuszczem. Na niej kolejno ułożyć mięso mielone i resztę ciasta z ziemniaków.
Babkę piec 1-1,5 h w temperaturze 180 stopni.