Sposób przygotowania:
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi
Na rozgrzanej patelni przesmażamy mrożony makaron na patelnię. Studzimy. Do miski przekładamy mielone mięso.
Dokładamy posiekaną natkę pietruszki, posiekana w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno starty ser. Wbijamy jajka, dosypujemy bułkę tartą. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz słodką czerwona papryką.
Na samym końcu dodajemy mieszankę warzywną z ziemniaczanymi gnocchi. Całość wyrabiamy na gładką masę.
Mięso przekładamy do formy na babkę. Pieczemy 60 minut w 190*C.
Dokładamy posiekaną natkę pietruszki, posiekana w kosteczkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno starty ser. Wbijamy jajka, dosypujemy bułkę tartą. Przyprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz słodką czerwona papryką.
Na samym końcu dodajemy mieszankę warzywną z ziemniaczanymi gnocchi. Całość wyrabiamy na gładką masę.
Mięso przekładamy do formy na babkę. Pieczemy 60 minut w 190*C.
SylaUla
robaczek
biedroneczki