Sposób przygotowania:
Pyszna zapiekanka jajeczna
Jajecznice przygotowac:podsmazyc szynke,pokrojona w kostke razem z drobno posiekana cebulka. Dodac pieczarki jezeli ma sie ochote, na koniec wlac jajka wymieszane z koperkiem. Doprawic jajecznice do smaku, smazymy ja na tyle by nie byla za sucha, poniewaz bedzie ona jeszcze w piekarniku. Bulki kupuje takie,ktore sa jeszcze surowe ale mozna tez na upieczonych juz bagietkach. Przekrawamy bagietki na pol, smarujemy maslem ziolowym i nakladamy jajecznice. Posypujemy wierzch startym zoltym serem. Pieczemy w 180° do momentu rozpuszczenia sie sera. Polecam podawac z sosem: ketchup+majonez 1:1 + odrobina sosu chili. Ja smakuje sie nimi na sniadania, jednak na meskie wieczory przy meczu takze swietnie sie sprawdzaja.
Barbara Malafouris
Sarenka
lilalo