Sposób przygotowania:
Pyszne, domowe gofry
Jajka roztrzepać, dodać cukier i masło i wyrobić na gładką masę. Następnie dodać mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać. Ciągle mieszając stopniowo dodawać mleko aż ciasto będzie miało gładką konsystencję.
Gofrownicę zamknąć i podgrzać. Gdy będzie już gotowa rozprowadzić porcję ciasta na dolnej płycie grzewczej i zamknąć gofrownicę. Każdy wafel piec kilka minut, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
Tak przyrządzone wafle wyłożyć na kratkę do ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Gofrownicę zamknąć i podgrzać. Gdy będzie już gotowa rozprowadzić porcję ciasta na dolnej płycie grzewczej i zamknąć gofrownicę. Każdy wafel piec kilka minut, aż do uzyskania złotobrązowego koloru.
Tak przyrządzone wafle wyłożyć na kratkę do ciasta. Podawać z ulubionymi dodatkami.
SylaUla