Sposób przygotowania:
Gofry z dodatkami
Ciasto: Żółtka ucieramy z cukrami, następnie dodajemy mleko, wodę, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i budyniem. Całość miksujemy. Z białek z odrobiną soli ubijamy pianę i stopniowo przekładamy do masy z żółtkami. Całość delikatnie mieszamy łyżką. Odstawiamy na kwadrans. Do rozgrzanej (i posmarowanej olejem) gofrownicy nakładamy porcje ciasta i pieczemy na złoty kolor. Polewa czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy w rondelku, zmniejszamy moc palnika i wrzucamy połamane czekolady i kawę. Mieszamy, aż uzyskamy polewę. Dodatki: Schłodzoną śmietanę ubijamy mikserem na sztywno z 2 łyżeczkami cukru pudru. Brzoskwinie wyjmujemy z puszki i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki. Upieczone gofry przekładamy na duży talerz i podajemy z dodatkami: bitą śmietaną, konfiturami, owocami, orzechami, cukrem pudrem i polewą czekoladową.