Sposób przygotowania:
pyszne i łatwe ciasto ze śliwką
Owoce myjemy ,rozcinamy na pół i usuwamy pestki.
Masło utrzeć na puch , później dodawać na przemian jajka , cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą, posypać delikatnie bułką i cynamonem wyłożyć owoce skórką do dołu. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 *C po chwili zmniejszyć do 160*C piec przez ok 60 min.
Masło utrzeć na puch , później dodawać na przemian jajka , cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cukier waniliowy.
Ciasto wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą, posypać delikatnie bułką i cynamonem wyłożyć owoce skórką do dołu. Posypać cukrem waniliowym i cynamonem.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika 180 *C po chwili zmniejszyć do 160*C piec przez ok 60 min.