Sposób przygotowania:
Pyszne leczo z cukini
Cukinię obieramy, wydrążamy środek z pestkami. Papryki przekrawamy, czyścimy z nasion. Cukinię, papryki, kiełbasę i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy cukinię, do momentu aż zacznie być szklista, doprawiamy pieprzem i solą. Na drugą patelnię wrzucamy cebulę i delikatnie solimy. Podsmażoną cukinię przekładamy do dużego garnka,. Podsmażoną, ale nie zbrązowioną cebulkę również przekładamy do garnka. Na patelnię po cukinii wrzucamy paprykę, a po cebulce - kiełbaskę. Podsmażone składniki przekładamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką w proszku. Przez cały czas dusimy wszystkie składniki na małym ogniu. Gdy składniki się przegryzą dokładamy koncentrat pomidorowy i mieszamy.