Sposób przygotowania:
Pyszne serowe ciasteczka
Widelcem rozdrobnić twaróg ( od razu w misce ). Do miski z twarogiem zetrzeć na tarce zimne masło. Mąkę wymieszać z solą, wsypać do miski i w bić jajko.
Za pomocą widelca składniki połączyć i szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka lub zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki najlepiej na noc.
Potem wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować je wkładając między dwa kawałki foli spożywczej ( nie będzie wtedy potrzeby podsypywania ciasta mąką ani smarowania ciasteczek białkiem ). Wałkować nie za cienko.
Potem dowolną foremką wycinać ciasteczka lub po prostu pokroić nożem.
Każde ciasteczko maczać w cukrze i układać cukrem do góry na blasze i wstawić ją do piekarnika nagrzanego do 200 - 220 stopni ( w zależności od piekarnika ) i piec około 15 - 20 minut w zależności od wielkości ciasteczek ( do zrumienienia ).
Upieczone ciasteczka wystudzić na blasze i zajadać.
Za pomocą widelca składniki połączyć i szybko zagnieść ciasto. Włożyć je do woreczka lub zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki najlepiej na noc.
Potem wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować je wkładając między dwa kawałki foli spożywczej ( nie będzie wtedy potrzeby podsypywania ciasta mąką ani smarowania ciasteczek białkiem ). Wałkować nie za cienko.
Potem dowolną foremką wycinać ciasteczka lub po prostu pokroić nożem.
Każde ciasteczko maczać w cukrze i układać cukrem do góry na blasze i wstawić ją do piekarnika nagrzanego do 200 - 220 stopni ( w zależności od piekarnika ) i piec około 15 - 20 minut w zależności od wielkości ciasteczek ( do zrumienienia ).
Upieczone ciasteczka wystudzić na blasze i zajadać.