Sposób przygotowania:
Muffinki czekoladowo-rabarbarowe
Masło roztopić w rondelku, zdjąć z palnika, dodać połamaną tabliczkę czekolady. Odstawić na 2 minuty, a następnie dokładnie wymieszać i przelać do miski. Dodać dżem z rabarbaru, cukier i roztrzepane jajka, wymieszać.
Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość krótko wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do papilotek umieszczonych w formie, wypełniając je do 3/4 wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 25 minut. Upieczone wystudzić na kratce kuchennej, a następnie oprószyć cukrem pudrem. *czekolada o zawartości 70% kakao *wyszło mi 11 dużych muffinek.
Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Całość krótko wymieszać do połączenia się składników. Ciasto przełożyć do papilotek umieszczonych w formie, wypełniając je do 3/4 wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 25 minut. Upieczone wystudzić na kratce kuchennej, a następnie oprószyć cukrem pudrem. *czekolada o zawartości 70% kakao *wyszło mi 11 dużych muffinek.
Netka