Sposób przygotowania:
Pyszne udka czyli danie jednoworkowe z piekarnika
Udka kurczaka średniej wielkości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. W misce dobrze natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka. Worek - rękaw do pieczenia rozłożyć w formie-łatwiej się wkłada i lepiej piecze w piekarniku, włożyć udka do rękawa. Dodać ząbki czosnku i kawałki cebuli.
Obraną marchew pokroić w talarki. Obrane ziemniaki pokroić w talarki. W misce po udkach wymieszać w reszcie przyprawy.
Wsypać na udka do worka-rękawa, zawiązać worek. Piec w nagrzanym piekarniku na 220C, grzanie góra/dół około 40 minut. Następnie worek na środku rozciąć i udka widelcem położyć na ziemniakach. W termoobiegu na 150C piec z 20 minut.
Podawać z ulubionymi surówkami, maślanką.
Obraną marchew pokroić w talarki. Obrane ziemniaki pokroić w talarki. W misce po udkach wymieszać w reszcie przyprawy.
Wsypać na udka do worka-rękawa, zawiązać worek. Piec w nagrzanym piekarniku na 220C, grzanie góra/dół około 40 minut. Następnie worek na środku rozciąć i udka widelcem położyć na ziemniakach. W termoobiegu na 150C piec z 20 minut.
Podawać z ulubionymi surówkami, maślanką.