Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Arbuz nadaje sałatce niesamowity, lekko słodkawy, świeży posmak. Dodatkowo wspaniale chrupie w towarzystwie ziaren. Sałatka jest lekka, błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

Składniki:

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami

 

  • 1 opakowanie mixu sałat z rukolą
  • 1 słoiczek sera feta w zalewie
  • 1 mała, biała cebulka
  • 2 łyżki miksu ziaren do sałatek
  • 3 łyżki oliwek bez pestek
  • 10 żółtych pomidorków koktjalowych
  • 0,3 kg obranego arbuza

Sposób przygotowania:

Sałatka z arbuzem, fetą i oliwkami
1. Pomidorki pokroić w plasterki, cebulę w talarki (talarki rozdzielić), arbuza w kostkę.

2. Sałatę wrzucić do miski, dodać pokrojone składniki, oliwki i ser w zalewie (razem z zalewą ze słoiczka). Całość wymieszać delikatnie, ale dokładnie, aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły.

3. Sałatkę podawać lekko schłodzoną. Smacznego!