Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Omlet zawsze wychodzi puszysty oraz delikatny w smaku. Koniecznie spróbujcie podać go z rukolą, boczkiem dojrzewającym i pomidorkami.

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami

Składniki:

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami

1 sztuka o średnicy 18-20 cm:

Dodatkowo:

  • rukola
  • boczek dojrzewający
  • pomidorki koktajlowe

Sposób przygotowania:

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami

Masa jajeczna:

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami
Masa powinna być jednolita oraz puszysta.

Białka z odrobiną soli zmiksować na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać żółtkami.

Smażenie:

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami
Uważać przy przewracaniu placka. Ja przekładam go na talerz, a następnie ponownie na patelnię.

Masę jajeczną przelać na lekko natłuszczoną patelnię. Omlet smażyć na małym ogniu z obu stron. Należy uważać przy przewracaniu placka.

Podanie:

Omlet bez mąki z rukolą, boczkiem i pomidorkami
Omlet można podać ze swoimi ulubionymi dodatkami.

Usmażony omlet przełożyć na talerz i posypać rukolą, ułożyć na nim boczek oraz pomidorki.