Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Skrzydełka paprykowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 370
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Skrzydełka wychodzą soczyste, bardzo aromatyczne i takie apetycznie paprykowe! Najczęściej podaję je na obiad, ale na zimno do chleba również są pyszne.

Skrzydełka paprykowe

Składniki:

Skrzydełka paprykowe

 

  • około 600 g skrzydełek (można użyć innych części kurczaka)

Marynata:

Dodatkowo:

  • 1 papryka (u mnie tym razem żółta)

Sposób przygotowania:

Skrzydełka paprykowe

Marynata:

Skrzydełka paprykowe
Można dodać też swoich ulubionych przypraw.

Składniki na marynatę wymieszać.

Przygotowanie skrzydełek:

Skrzydełka paprykowe
Skrzydełka można marynować w lodówce, ale nie jest to konieczne.

Z umytych oraz osuszonych skrzydełek poobcinać lotki i pokryć je marynatą. Dodać pokrojoną paprykę. Skrzydełka można wstawić do lodówki na ok. 1 h,, aby były bardziej aromatyczne lub od razu umieścić w worku do pieczenia.

Pieczenie:

Skrzydełka paprykowe
Pod koniec pieczenia worek rozciąć, aby skórka skrzydełek nabrała rumianego koloru.

Skrzydełka w związanym worku umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec około 1 h w temperaturze 180 stopni.