Sposób przygotowania:
pyszny budyń z kawałkami czekolady
W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń. Następnie dodajemy do niego dwa żółtka, wsypujemy łyżkę mąki pszennej oraz łyżkę mąki ziemniaczanej. Dokładnie mieszamy. Ja zawsze mieszam mikserem aby być pewnym że nie będzie grudek. Pozostałe mleko - 0,75 litra wlewamy do garnka. Wsypujemy do niego cukier oraz cukier waniliowy i razem te składniki zagotowujemy. Do gotującego się mleka wlewamy zaczyn budyniowy - dokładnie , energicznie mieszamy żeby nie powstały grudki. Jeżeli dojdzie do sytuacji kiedy grudki mimo wszystko wystąpią należy budyć dać przez sitko - wtedy się ich pozbędziemy. Gorący budyń wykładamy w miseczki lub pucharki i po wierzchu ścieramy na tarce o grubych oczkach mleczną czekoladę- dosyć spora ilość. :) Czekolada się rozpuści Smacznego